Hoe we samen jouw bedrijfsactiviteiten beter kunnen sturen op basis van cijfers

In een vorig artikel van team Process werd al uitgelegd waarom het verbetertraject Sturen op basis van cijfers zo belangrijk is. Dit traject zorgt ervoor dat beslissingen die het bedrijf neemt, gebaseerd zijn op keiharde cijfers. Met als resultaat, dat je verantwoord en toekomstgericht kan ondernemen. Ook werden in dit artikel al kort de 7 stappen van dit verbetertraject aangehaald. Zo hadden we het over KPI’s bepalen, diagnoses stellen en transformeren. In dit artikel duiken we hier dieper op in. Dus, ben je benieuwd naar hoe we te werk gaan tijdens dit traject? In dit artikel leggen we dat je graag uit!

Operations

Bepalen, meten en diagnosticeren

Bij VAMOS Support houden we van aanpakken. Daarom beginnen we graag bij het begin. Bij dit verbetertraject bestaat dat ‘begin’ uit KPI’s bepalen. Samen met het bedrijf wordt bepaald wat de belangrijkste getallen zijn binnen de organisatie. Dit zijn de KPI’s, ook wel Key Performance Indicators genoemd. Deze KPI’s zijn de getallen die we gaan verbeteren door het gebruik van data.

Om te kunnen zien wat voor effect beslissingen hebben op de KPI’s, maken we eerst een nulmeting . Bij deze meting wordt gekeken wat er op dit moment gebeurt in de organisatie en welke data al beschikbaar is. Na het bepalen van de KPI’s en het maken van een nulmeting, wordt een diagnose gesteld. Hierbij kijken we waarom iets gebeurt en wat de invloed hiervan is op de KPI’s. Ook kijken we, welke zaken aangepakt moeten worden en of we laaghangend fruit kunnen ontdekken. Deze startfases zijn cruciaal bij het verbeteren van bedrijfsactiviteiten!

Van diagnose tot het uiteindelijke doel

Na het bepalen, meten en diagnosticeren, gaan we écht aan de slag. Om te beginnen met optimaliseren. Hierbij kijken we, hoe we deze prestaties gaan verbeteren en wat daarvoor nodig is. Als dit bekend is, begint het operationaliseren. We zorgen ervoor dat de juiste data beschikbaar is voor de juiste mensen. In deze fase draait het erom dat de data betrouwbaar en bruikbaar is. Daarnaast is het cruciaal om te automatiseren, zodat het verzamelen van data op een duurzame manier gebeurt.

Oftewel, dat het niet veel tijd kost en dat het proces en de gebruikte tools schaalbaar zijn. Wanneer alle fases doorlopen zijn, kan het transformeren beginnen. We maken onszelf misbaar , door ervoor te zorgen dat jouw bedrijf de data-analyses op de goede manier kan gebruiken. Het doel is om iedereen bekend te maken met de nieuwe tools en processen. Wanneer dit doel is behaald, sluiten wij het project met een gerust hart af.

Voor elke mkb’er mogelijk

Twijfel je of jouw bedrijf wel groot genoeg is voor dit traject en of er wel genoeg cijfers beschikbaar zijn? Goed nieuws! Voor elk mkb-bedrijf is dit traject mogelijk en mega waardevol. Hoe eerder je ermee begint, hoe makkelijker het is om het gebruik van data in de bedrijfsvoering te integreren. Mkb’ers groot of klein, voor elk bedrijf biedt VAMOS Support dit fantastische traject aan. Dus, wil jij weten hoe je jouw bedrijfsactiviteiten beter kan sturen op basis van cijfers? Laten we er samen eens naar kijken. Onze Operations experts helpen je graag!

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd wat VAMOS Support op dit gebied voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking. Samen kijken we graag wat onze Operations experts voor je kunnen betekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen lazen ook