Home»Over ons

Over ons

VAMOS Support is officieel in de archieven te vinden sinds 1 april 2020, maar zoals ieder bedrijf, ging er ook bij VAMOS het een en ander aan vooraf.

Het begon in 2017, toen Tom Baremans, geboren en getogen in het Westland, zijn eigen bedrijf startte met het streven om Westlandse mkb-ondernemers steun te bieden bij het professionaliseren van hun organisatie. Een interessante en uitdagende doelgroep om voor (en mee) te werken, maar het teamgevoel werd gemist. Hierdoor besloot Tom zijn bedrijf uit te breiden door samen te werken met jonge, ambitieuze en ondernemende studenten. Zij kunnen enerzijds met hun specifieke kennis tegen een aantrekkelijk tarief een grote bijdrage leveren aan het mkb en anderzijds zichzelf op zowel persoonlijk als professioneel gebied ontwikkelen – een enorme kans voor zowel het mkb als de studenten!

Door het enthousiasme van de buitenwereld groeide het bedrijf als kool, waardoor eind 2019 het team van Tom uit acht studenten en één fulltime werknemer bestond. Nu werd het pas echt gaaf! De ontwikkelingen zetten zich snel voort, want ook zelfstandigen met hun eigen specialisme sloten aan bij het team. Zelfstandigen die hetzelfde doel voor ogen hadden: het mkb ondersteunen bij de vier pijlers (Strategy, Process, Marketing en People), zodat de mkb-ondernemers zich kunnen focussen op datgene waar zij goed in zijn. Alle krachten van de studenten, fulltimers en zelfstandigen werden gebundeld en er ontstond een uniek samenwerkingsconcept met een groep enthousiaste supporters. VAMOS Support was geboren!

Een jaar na de oprichting was het tijd voor de volgende stap. Het samenwerkingsconcept werd omgevormd naar een coöperatie, waarvan de trouwe Supporters Niek Thoen, Thijs Hofland, Natascha de Swart en Tom Baremans de eerste leden waren. In deze niet-conventionele rechtsvorm konden de krachten van onze experts worden gebundeld onder één naam. De samenwerking werd zo nog sterker om de droom van iedere mkb-ondernemer waar te kunnen maken. Samen weet je meer, samen hoor je meer, samen zie je meer. Oftewel: samen kom je verder!

VAMOS Supporters:

Jong, ambitieus en ondernemend!

VAMOS Support bestaat uit vier teams die in lijn met onze visie staan voor de vier basisprocessen van een bedrijf. Dat wij veel en vooral gevarieerde kennis in huis hebben is dus één ding wat zeker is. De diversiteit is groot: van trainee tot strateeg, van marketing tot processen. Toch zijn er drie eigenschappen die wij als VAMOS Supporters gemeen hebben: stuk voor stuk zijn we jong, ambitieus en ondernemend.

Jong

Met jong bedoelen we natuurlijk niet onze leeftijd, want dan hadden we al lang een rechter aan onze broek hangen. Met jong bedoelen wij fris, energiek en jong van geest. VAMOS Supporters zijn (pro-) actief, dagen hun collega’s uit en komen met verrassende ideeën en oplossingen voor onze klanten. Wij zorgen voor een frisse wind binnen mkb-bedrijven! Houden jullie als ondernemers ook niet van stilzetten? Dat is mooi. Wij ook niet! Wij houden van aanpakken. Dat is dan ook wel te zien aan onze bedrijfsnaam: VAMOS (En ja, dit spreken we gewoon lekker uit op z’n Nederlands, dus de V is ook echt een V, van vis), oftewel: gaan met die banaan!

Ambitieus

Zonder ambitie is het streven naar een doel lastig. Laat staan het behalen van een doel. Resultaten behaal je volgens ons alleen als je je resultaten meetbaar maakt, continu om feedback vraagt en jezelf focust op persoonlijke groei. Bovendien moet je durven falen en uit je comfortzone treden. Dit is spannend en uitdagend. Daar houden wij van. Wel is hier transparantie en vrijheid vanuit de klant voor nodig. Dan beloven wij dat wij de verantwoordelijkheid pakken om dit in goede banen te (bege)leiden. We zorgen ervoor dat we dezelfde ambitie voor ogen hebben en zo samen het beste resultaat behalen!

Ondernemend

Wij als VAMOS Supporters – trainees, adviseurs en strategen – zijn geen medewerkers van VAMOS Support, maar handelen als ondernemers. Bij VAMOS werken we namelijk in zelfsturende teams. Hierdoor kennen wij geen managers, maar nemen onze eigen verantwoordelijkheid. Iedereen zorgt zelf voor nieuwe opdrachten, blije klanten en het vervullen van interne VAMOS-activiteiten. We zorgen dus zowel voor onze klanten als voor onze collega’s. Zo brengen wij samen de rest van het (Westlandse) mkb naar het volgende level en dat is precies waar wij allemaal onze energie uit halen.

Work hard, play hard

We geloven dat naast hard werken, een flinke portie gezelligheid ook heel belangrijk is. Dit zorgt er dan ook voor dat wij naast het harde werken veel plezier hebben met elkaar, zowel tijdens als na het werk: op de vrijdagmiddagborrels, wintersport en andere teamactiviteiten. Daarnaast leren we van elkaar, zowel tijdens werktijd als tijdens de workshops die de VAMOS Teams geven aan hun collega’s, zodat de VAMOS Supporters zich niet alleen beperken tot hun eigen werkveld. Al die kennis die wij in huis hebben moet natuurlijk ook gedeeld worden! Op deze manier zorgen wij ervoor dat wij een allround team zijn die klaar staat om elk mkb-bedrijf te hulp te schieten. Zo proberen wij zowel VAMOS als onze klanten elke dag weer een beetje beter te maken. Sluiten jullie aan? Wij hebben er nu al zin in. Dus zullen we maar? VAMOS!

Kennismaken met het team van VAMOS Support? VAMOS!

Ben je benieuwd wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Wij denken graag met je mee.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.