Fuseren? Laat je strategisch adviseren!

Een besluit waar jullie lang over hebben nagedacht, veel over hebben vergaderd en wellicht zelfs wat slapeloze nachten aan over hebben gehouden. Nu is het dan eindelijk zover, de knoop is doorgehakt: jullie gaan fuseren met een ander bedrijf. Spannend, nietwaar? Onze experts op het vlak van Strategy staan je maar al te graag bij!

teamwork

Een weloverwogen keuze maken

Alleen al het proces dat voorafgaat aan het nemen van dit grootse besluit, heeft heel wat voeten in aarde gehad. Vanaf de zijlijn is het makkelijk praten, maar als jij in de positie bent om te beslissen of jullie wel of niet gaan fuseren met een ander bedrijf.. nerve-racking. In dit opzicht treft het niet alleen jou als ondernemer, de keuze heeft gevolgen voor iedereen en op veel aspecten van beide bedrijven. Het is dan fijn als die keuze gebaseerd kan worden op de toekomstgerichte en strategische scenario’s die er voor jullie bedrijf zijn.   

Bij het denken over zulke complexe vraagstukken heb je graag een sparringpartner aan tafel, die strategisch mee kan denken en deze plannen direct naar de praktijk weet te vertalen. Want na het nemen van het besluit om te fuseren, start pas echt een spannende periode. Jullie bedrijf bestaat namelijk niet alleen uit degene die het besluit genomen hebben, het bestaat uit veel meer dan dat. Twee diverse strategieën, culturen, processen, financiële administraties, marketing- en communicatie-uitingen moeten samengevoegd worden tot één geheel.  

Wij draaien onze hand er niet voor om

Ga er maar eens aan staan! En om eerlijk te zijn, gaan wij juist met plezier die uitdaging aan. We kunnen hierin echt wat betekenen voor ondernemers en vooral voor de mensen die de droom tot uitvoering moeten brengen, de medewerkers van die bedrijven.

Afgelopen tijd hebben wij als strategische partners in de denktank gezeten bij diverse toonaangevende spelers, waar we de lead namen in het oplossen van vraagstukken die bij een fusie komen kijken. Van een Business Model Canvas sessie voor twee nationale telecombedrijven, directieanalyse van een lokale plantenkweker, de herpositionering van een turn-key kassenbouwer, missie- en visiebepaling van een wereldmarktleider in de tuinbouwsector tot aan de communicatie naar klanten en leveranciers van een regionaal schoonmaakbedrijf. Wij draaien onze hand er niet voor om.

Natascha strategisch advies

Start before you’re ready

Waar staat jullie bedrijf over 5 jaar? Hoe staan jullie dan in de wedstrijd? Wij helpen je graag bij het maken van jouw strategische plannen en de vertaalslag naar de praktijk. Als de samenwerking met onze strategen van beide kanten bevalt, dan kunnen onze adviseurs en trainees die plannen zelfs voor je uitvoeren. Plan, do, check, act – zoals je ziet, begint het allemaal met plannen. Schiet jij onze eerste afspraak in? Hopelijk tot snel!  

Wil je kennismaken met een strateeg van VAMOS Support?

Plan een vrijblijvend gesprek in! Onder het genot van een lekker bakkie koffie nemen we de inhoud van jouw vraagstuk(ken) door en kijken we waar (en óf) we kunnen helpen.