Een kloppende administratie, doel of middel?

Binnen mkb-bedrijven zit er veel verschil in de wijze van administreren. Een deel van de bedrijven werkt nog met de “schoenendoosmethode” in combinatie met zijn boekhouder of accountant. Een ander deel van de bedrijven lift mee op een innovatieve boekhouder en levert de facturen digitaal aan. Tot slot zien wij bedrijven die zelf verantwoording nemen voor de administratie en ervoor kiezen om alleen de jaarrekening te laten controleren door de boekhouder.

kloppende administratie bedrijven

Don’t go with the flow, but grow!

In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de wijze van administreren. Optimaal gebruik van slimme software leidt tot een enorme tijdsbesparing en sneller inzicht in de financiële situatie van het bedrijf. Voor sommige financiële professionals is een kloppende en up-to-date administratie het einddoel, maar voor ons begint het daar pas. Wij richten ons op waarde creatie van het bedrijf, dit komt neer op het creëren van meer omzet en winst. Kortom GROEI!

Wel of geen resultaat?

Wij werken vaak nauw samen met de boekhouder of een intern verantwoordelijke voor de administratie, waarbij wij ons specifiek richten op het interpreteren van de cijfers. Een kloppende administratie is noodzakelijk, maar de opmaak en structuur van deze rapportages geeft vaak geen handvat om echt beslissingen te maken. Het is ons doel om de cijfers als basis te gebruiken om de bedrijfsprocessen te optimaliseren. De administratie is dus een middel om de organisatie te besturen en geen resultaat.

financiele experts westland

Let’s go!

De zoektocht naar inefficiënte processen brengt ons vaak bij een veelgehoord argument: “we doen dit omdat we het altijd al zo doen.” Het is dan aan ons om dit argument te pareren door bewijs aan te leveren in Jip-en-Janneke taal, initiatief te tonen en de mensen in de organisatie te overtuigen om het proces aan te passen. Het uiteindelijke doel is continu verbeteren om de winstgevendheid te verhogen en de organisatie naar een hoger level te tillen.

VAMOS Support helpt je graag

Deze rol is in onze ogen perfect te vervullen door tijdelijke kracht. Wij zitten niet vast in de standaardprocedures en zijn niet bedrijfsblind. Daarnaast hoeven er geen ingrijpende wijzigingen in jouw organisatie plaats te vinden. Het opstellen van de administratie blijft op dezelfde wijze plaats vinden en wij gebruiken deze cijfers. Uiteraard kunnen wij je ook helpen om dit proces zo efficiënt mogelijk in te richten, maar er is vaak meer winst te behalen in de primaire processen van jouw organisatie.

Aan de slag met een
adviseur van VAMOS Support

Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op voor een (digitaal) kennismakingsgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen lazen ook