SLIM-subsidie voor leren en ontwikkelen in het mkb

Heb je de ambitie om het ontwikkelen van medewerkers binnen jouw organisatie te stimuleren? Vraag tot € 24.999 subsidie aan voor het uitvoeren van een leer- en ontwikkeltraject en dek hiermee ook de kosten van VAMOS Support. Vanaf 2024 is er een groter budget voor de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen) vrijgekomen. Zeker de moeite waard om eens na te gaan of jouw bedrijf in aanmerking komt!

De SLIM-subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken.

overleg voor de juiste markpositionering

VAMOS Support als externe adviseur

Als organisatie kan je de SLIM-subsidie aanvragen om een externe adviseur (bijvoorbeeld VAMOS Support) in te schakelen om voor je bedrijf een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan op te stellen.

Bij VAMOS Support hebben we ervaring met de SLIM-subsidie. Patricia, een van onze People adviseurs, is momenteel bezig met de uitvoering van een SLIM-traject bij Horconex. Ze heeft individuele gesprekken gevoerd met alle medewerkers om hun wensen, ambities en verbeterpunten te bespreken. De resultaten van deze gesprekken zijn geanalyseerd en gebruikt om een plan van aanpak op te stellen. Patricia en Dennis hebben dit plan succesvol gepresenteerd aan de directie van Horconex . In de komende maanden gaat Patricia, in samenwerking met de medewerkers, de actiepunten uit dit plan implementeren.

Het doel van een SLIM-traject

De activiteiten die in aanmerking komen voor SLIM subsidie moeten aansluiten bij tenminste één van de volgende omschrijvingen:

  • Het doorlichten van de onderneming met als doel een opleidings- of ontwikkelplan. Dit moet inzicht geven in de scholingsbehoefte van medewerkers.
  • Het laten opstellen van loopbaan- en ontwikkeladviezen voor werknemers.
  • Ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.
  • Bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg.

Concrete resultaten zijn bijvoorbeeld POP-gesprekscyclus, carrière paden , plan kennisdeling stimuleren, academy opzetten, leerambassadeurs creëren of een opleidingstraject derde leerweg.

Dit gehele traject kan VAMOS Support begeleiden. De ontwikkelgesprekken moeten door een externe adviseur gevoerd worden en laat dat nou precies zijn wat VAMOS Support doet!

Wanneer kom je in aanmerking voor de SLIM-regeling

Je komt in aanmerking voor de SLIM-subsidie als je een kleine of middelgrote onderneming bent en een mkb-verklaring hebt. Wil jij controleren of je in aanmerking komt voor de SLIM-subsidie? Neem gerust contact op met team People van VAMOS Support.

SLIM-subsidie aanvragen

Aanvragen kunnen ingediend worden van 2 tot en met 30 september 2024. Subsidieaanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Wil je in aanmerking komen? Start nu met de voorbereiding. VAMOS!

Van jouw SLIM-project
een succes maken?

Wil je meer weten over hoe VAMOS Support jouw bedrijf kan ondersteunen en hoe de SLIM-subsidie onze kosten kan dekken? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Laten we samen bouwen aan medewerkers die met plezier naar hun werk gaan!

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen lazen ook