Strategische personeelsplanning bij Van der Meer Verzekeringen

In maart 2021 is interim hr-adviseur Rhodé gestart aan een uitdagende opdracht bij Van der Meer Verzekeringen voor één dagdeel per week. Van der Meer Verzekeringen ondersteunt particuliere en zakelijke klanten op het gebied van financiële dienstverlening zoals verzekeringen, hypotheken en bankzaken. Hun belangrijkste doel is klanten te ontzorgen en het behouden van een goede werksfeer staat hoog in het vaandel.

Na enkele gesprekken werd duidelijk dat één onderdeel in het bijzonder voor Van der Meer een grote uitdaging zal zijn in de toekomst: goed en kundig personeel op alle functies behouden. Om dat probleem te tackelen is de strategische personeelsplanning van belang. Strategische personeelsplanning is een instrument dat organisaties helpt toekomstige uitdagingen op het gebied van personeel in kaart te brengen.

Van der Meer Verzekeringen wil verzekerd zijn van personeel

Waarom wordt strategische personeelsplanning ingezet bij Van der Meer Verzekeringen? Dat legt Rhodé graag aan je uit: “Een groot deel van de huidige medewerkers is al lange tijd in dienst bij de organisatie en zal, vanwege hun gemiddeld hoge leeftijd, in de nabije toekomst van hun welverdiende pensioen gaan genieten. Uiteindelijk zullen er dus gaten vallen in functies die Van der Meer Verzekeringen het liefst direct met dezelfde kennis en kunde invult; dit is het meest efficiënt!”

Strategische personeelsplanning: plan van aanpak

Sinds maart 2021 heeft Rhodé wekelijks overleg gehad met alle medewerkers om een goed beeld te krijgen van het huidige personeelsbestand. Vervolgens is Rhodé met Yorick, de intern verantwoordelijke, om de tafel gaan zitten om deze te vergelijken met zijn gewenste personeelsbezetting op basis van zijn groeiverwachtingen en strategiebepaling. Na een uitgebreide analyse, concludeerde ze dat het verstandig zou zijn om een vacature uit te zetten voor twee functies. Deze stap was van belang om op korte termijn de werkdruk te verminderen en op lange termijn voldoende personeel en kennis te hebben om eventuele gaten op te vullen. De vacature is inmiddels succesvol ingevuld, VAMOS!

Rhodé zegt het volgende over haar ervaringen bij Van der Meer Verzekeringen: “In mijn werk bij Van der Meer Verzekeringen komen veel dingen samen en daar krijg ik de meeste energie van: verbinding met de organisatie, met Yorick en zijn medewerkers, meedenken waar de behoeftes van de medewerkers liggen en op welke manier dan ook een bijdrage leveren!”

Wat kan VAMOS Support voor jouw onderneming betekenen op het vlak van hr?

Als ondernemer in het mkb weet je hoe belangrijk jouw personeel is voor de groei van jouw bedrijf. Daarom is het van belang voldoende aandacht en tijd te besteden aan jouw personeel. Wij helpen je graag dit te bereiken, door onze kennis en expertise kunnen wij jou volledig ondersteunen!

Lees hier hoe Manon structuur aanbrengt door goede communicatie binnen Niels Bransen Advies & Projecten.

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen lazen ook