Optimale HR-processen als fundament voor verdere groei

Groei van een organisatie is ontzettend gaaf, maar verloopt meestal niet zonder slag of stoot. Bij elke stap wordt het belang van een stevig fundament steeds duidelijker. Ook bij Tekno Collectables, een vooraanstaande speler in de markt van miniatuur truckmodellen, streven ze voortdurend naar verbetering. Met name bij de medewerkers groeide de behoefte aan structuur en duidelijkheid. Als organisatie is het van belang om hierin te voorzien met als doel om werkgeluk te waarborgen en uitstroom te voorkomen.

People adviseur Tessa, die één dag per week op locatie aanwezig is, speelt bij Tekno een cruciale rol in het optimaliseren van de HR-processen en het creëren van een fijne werkomgeving voor de medewerkers.

HR-professionaliseringslag

Om bij Tekno aan dat stevige fundament te bouwen, heeft Tessa samen met directie en medewerkers de HR-processen onder de loep genomen en aangepast aan de laatste ontwikkelingen in de markt. Denk hierbij aan het:

  • toetsen en updaten van het salarishuis;
  • herinrichten van de beoordelingscyclus;
  • ontwikkelen van een uitgebreid onboardingsprogramma;
  • herschrijven van het personeelshandboek.

Advies én beheer

Naast deze professionaliseringslag pakt Tessa beheertaken op, zoals instroom van nieuwe medewerkers, personeelsadministratie (personeelsdossiers en arbeidsovereenkomsten), ziekteverzuimbegeleiding en een actieve rol als vertrouwenspersoon.

Tegelijkertijd neemt Tessa ook de rol van vraagbaak op zich. Zowel medewerkers als leidinggevenden kunnen vertrouwen op ondersteuning bij HR-gerelateerde kwesties.

Resultaten

Aizo: ‘Het professionaliseren van de HR-processen in samenwerking met VAMOS Support is een eyeopener geweest. We kijken nu veel meer vanuit de medewerkers en niet alleen vanuit de werkgeverskant. Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat medewerkers zich meer gehoord voelen en in hun wensen zijn herkend. Daarnaast zie ik dat medewerkers een HR-medewerker erg waarderen. Ze komen naar Tessa toe met vragen, waar naar mij toe stappen soms een drempel kan zijn’.

In de afgelopen maanden werpen transparantie en duidelijkheid vanuit de directie zijn vruchten af. De interactie tussen directie en medewerkers is nog sterker geworden en daarmee is een zichtbare verbinding tussen hen gecreëerd. Beslissingen worden nu meer genomen op basis van input van medewerkers, wat heeft geleid tot een hogere tevredenheid en een betere samenwerking binnen het team. Dit zijn belangrijke stappen richting bevlogen medewerkers voor de organisatie!

strateeg op locatie

Aan de slag met het
People team
van VAMOS Support?
Laten we kennismaken!

Groeit bij jouw medewerkers ook de behoefte aan structuur en duidelijkheid? Neem geheel vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Wij denken graag met je mee.

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen lazen ook