Marketing opdrachten in de spotlight

Onze Marketing Supporters brengen overzicht in de eindeloze mogelijkheden op het gebied van marketing en communicatie. Of je nu jouw positie in de markt wilt behouden of versterken, een nieuw product of onderscheidende dienst wilt lanceren, klanten wilt laten groeien of een nieuwe markt wilt betreden. Wij geloven dat effectieve marketing de sleutel is tot succes. In dit artikel nemen we je graag mee in twee afgeronde projecten waar onze Supporters voor door het vuur zijn gegaan.

Employer Branding van OBS Techniek

Robin is adviseur bij zowel team People als team Marketing, precies de kennis en ervaring die je nodig hebt voor een employer branding project. In opdracht van OBS Techniek kon zij haar twee expertises samenbrengen. Wat de opdracht voor Robin extra speciaal maakte, was de kans om het werkgeversmerk helemaal vanaf scratch op te bouwen. En dat alles in nauwe samenwerking met de medewerkers en directie.

Zij startte met interviews en het geven van workshops aan zowel medewerkers als directie. Haar bevindingen worden as we speak uitgedragen in het werknemersmerk, namelijk “ga mee op reis met OBS Techniek”. Daarnaast komen ze terug in de kernwaarden van het bedrijf, die de basis vormden voor de social media wervingscampagne en de werken-bij website www.werkenbijobstechniek.nl.

Marketing campagnes

Samen met Natascha (Marketing strateeg) speelde Yoerike (Marketing adviseur) een cruciale rol in de marketing van onze opdrachtgever. Samen waren zij verantwoordelijk voor het vernieuwen en implementeren van de evenementencampagnes en wervingscampagne voor nieuw personeel.

Yoerike was eindverantwoordelijk voor het selecteren van de juiste communicatiemiddelen en –uitingen om gedurende het evenementen seizoen top of mind bij de doelgroep te blijven. Hiervoor verstuurde zij wekelijks mailings, soms in totaal aan wel 100.000 mensen per week. Verder zorgde zij voor promotie op partnerwebsites en bemiddelde zij bij samenwerkingen met externe partijen als radiozenders en bedrijven die via social media adverteren.

Natascha heeft samen met Tom (Proces strateeg) en Dennis (People strateeg) de bedrijfsstrategie voor de komende jaren bepaald aan de hand van diverse strategische sessies met het managementteam. Daarna heeft zij deze tijdens hun teamdag met plezier gepresenteerd, zodat iedereen weet op welke manier hun dagelijkse werkzaamheden bijdragen aan de bedrijfsstrategie.

Eerste stappen gezet

Verder zijn we de afgelopen maanden gestart bij Oppotbedrijf, Valk Klimaatsystemen, Luca Sybrit, Orance en Van Leersum. De komende tijd gaan we vlammen om deze bedrijven te ondersteunen, te adviseren en hun doelen te bereiken.

Wil je weten wat de andere teams bereikt hebben? Ga naar de artikelen over team Process en team People.

Jouw omzet vergroten
in samenwerking met het
Marketing team?
Laten we kennismaken!

Met een mix van creativiteit en ondernemerschap selecteren we de meest passende strategieën, kanalen en partners om jouw omzet te vergroten. Waar wacht je nog op? VAMOS!

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen lazen ook