50% tijdbesparing dankzij de implementatie van een rapportage systeem

Duurzaamheid vormt de kern van de missie van Macero, een vooruitstrevend bedrijf gespecialiseerd in duurzaam en biologisch afvalwaterbeheer. Met hun innovatieve product, ‘De Groene Vetvreter’, bieden ze een milieuvriendelijke oplossing voor terugkerende vetproblemen en geuroverlast in rioolstelsels, gemalen, pompputten en vetvangers. Echter, stuitte Macero op een uitdaging: de halfjaarlijkse rapportages, cruciaal om klanten op de hoogte te houden, waren een tijdrovende taak. Met groeiende klantenaantallen werd het noodzakelijk om dit proces te verbeteren. Lees verder en ontdek hoe een slimme oplossing voor prestatierapporten zorgt voor 50% tijdbesparing.

Twee keer per jaar informeert Macero, door middel van een op maat gemaakt prestatierapport, klanten over de meest recente ontwikkelingen en bevindingen die Macero waarneemt op locatie. Deze rapportages werden opgesteld in Word en konden bij grote klanten bestaan uit wel 40 pagina’s vol informatie en afbeeldingen. Het maken van deze prestatierapporten was enorm tijdrovend en met het groeiende aantal klanten schakelde Macero VAMOS Support in om de rapportages minder arbeidsintensief te maken en het uiterlijk te professionaliseren.

Rapportage systeem

Onze processtrateeg ging direct op zoek naar een programma waarin de rapportages gestandaardiseerd konden worden en dat voldeed aan alle eisen van Macero. Al snel kwam hij uit op een programma om online formulieren te bouwen: InControl. Hij startte een demoversie om het programma uit te testen en begon met het nabootsen van een rapportage. Deze demoversie werd gepresenteerd aan Anke en Ronald van Macero en ze waren er snel over uit: dit programma sloot perfect aan bij de wensen van Macero!

Implementatie van het rapportage systeem

Remco, procesadviseur, voerde de implementatie van InControl uit. Twee weken na het akkoord ging Remco aan de slag bij Macero op locatie. Hij maakte de standaardrapportage in InControl, die de basis vormt voor de rapportages voor elke klant. Vanaf dat moment werden nieuwe rapportages direct in InControl gemaakt en niet meer in Word. Deze overstap heeft niet alleen geleid tot aanzienlijk minder arbeidsintensief werk, maar ook tot een professionelere uitstraling van de rapportages. Hiermee is Macero klaar om verder te groeien en hun missie van duurzaam en biologisch afvalwaterbeheer voort te zetten.

Ook de stap naar
efficiënte processen zetten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen kunnen we kijken naar oplossingen die passen bij jouw specifieke behoeften en helpen we jouw bedrijf klaar te stomen voor toekomstige groei.

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen lazen ook