Kostenbesparing en kwaliteitsverbetering in recordtijd: de kracht van een app op maat

Al jaren staat onze opdrachtgever bekend om hun oog voor detail en de hoogwaardige kwaliteit van hun producten. Maar hoe zorg je ervoor dat deze kwaliteit gewaarborgd blijft? Het bedrijf wist het antwoord en schakelde Thijs in voor het ontwikkelen van een app. De input was al verzameld door de opdrachtgever, dus Thijs kon direct beginnen met het bouwen van de applicatie. Binnen vier weken was de eerste versie klaar en konden medewerkers de app gebruiken op de werkvloer. Met als resultaat: een app waarmee het bedrijf de kwaliteit en kosten van hun producten nog beter kan  bewaken

Terug naar het begin

De producten van onze opdrachtgever worden geproduceerd in verschillende buitenlandse fabrieken. Na de kwaliteitscontrole in de fabriek worden de producten per zeecontainer verscheept naar Nederland. Na binnenkomst worden alle producten nogmaals handmatig gecontroleerd door een team van enthousiaste controleurs. De resultaten werden op allerlei verschillende manieren gedeeld (papier/Excel/e-mail/mondeling) maar eigenlijk nooit op een uniforme manier vastgelegd waardoor opvolging vrijwel onmogelijk was. Hierdoor ontstonden er veel kosten doordat producten naar een lagere kwaliteit degradeerden of zelfs helemaal afgekeurd werden door ontbrekende onderdelen of ontbrekende terugkoppeling naar de fabrikanten.

Alle ingrediënten waren beschikbaar

Bij het bedrijf wisten ze precies wat er nodig was om het controleproces prettiger te maken. Na voorbereidend werk werd Thijs ingeschakeld. Doordat de input volledig uitgedacht was, kon Thijs in vier weken de wensen omzetten in een MVP (Minimum Viable Product), simpelweg de eerste versie van de app. De eerste versie is meteen in gebruik genomen om feedback te krijgen van directe gebruikers. Zo kon de app in een vroeg stadium worden gefinetuned. Gedurende vier weken hielden de betrokkenen nauw contact en werden de gewenste aanpassingen direct doorgevoerd. Na vier weken testen en aanpassen was de app volledig gevormd naar de wensen van de gebruiker. Ook al is de app nu ‘af’, er kunnen in de toekomst nog aanpassingen gedaan worden. Eén van de voordelen van de techniek die achter de schermen gebruikt wordt, is dat nieuwe wensen of aanpassingen eenvoudig en met een korte doorlooptijd ontwikkeld kunnen worden. Daarnaast kan met deze techniek tot 50% van de ontwikkelkosten bespaard worden ten opzichte van traditionele apps.

Hoe beviel de samenwerking volgens de opdrachtgever?

De opdrachtgever beoordeelde de samenwerking met Thijs met maar liefst een 10 en zei het volgende: ‘Professionele aanpak, prettig in contact. De Supporters van VAMOS denken goed mee in oplossingen en dragen ook andere mogelijkheden aan. Een sparringpartner die ook levert, dat is de kracht van VAMOS Support!’. Een compliment waar wij bij VAMOS Support enorm trots op zijn.

Hoe heeft Thijs de samenwerking ervaren?

Niet alleen de opdrachtgever was razend enthousiast over dit project, ook Thijs werkte er met plezier aan: ‘De opdrachtgever was duidelijk in wat hij wilde en dit werkte heel fijn. Samen keken we wat er mogelijk was en hoe we de beste oplossing konden maken die optimaal aansluit bij de bedrijfsprocessen. Dit is fijn sparren! Daarnaast kon ik snel schakelen met de opdrachtgever en was er duidelijke communicatie.

Vul je bij controlepunten
altijd hetzelfde
Excelbestand of formulier in?

Grote kans dat we dit proces door middel van een maatwerk (mobiele) app kunnen vereenvoudigen. Zo bespaar je tijd én kosten. Laten we kennismaken, voor meer controle over jouw processen!

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen lazen ook