Hoe VAMOS Support employer branding op jouw bedrijf toepast

Vandaag lichten we het onderwerp employer branding nog eens uit. In een eerder artikel vertelden we namelijk al wat employer branding precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is. Maar hoe is het toe te passen op jouw bedrijf? Dat lees je in dit artikel, waarin we uitleggen hoe het people team van VAMOS Support jouw employer branding kan bouwen. Zo weet je straks precies wat je te wachten staat wanneer wij jouw employer branding naar een hoger niveau komen tillen!

VAMOS support naaldwijk team

Onze unieke aanpak voor een sterk werkgeversmerk

Er zijn verschillende aspecten die employer branding bij VAMOS Support uniek maakt. Wij zijn van mening dat voor de juiste employer branding het People én Marketing team een gouden combinatie vormt. Het people team wordt actief in jouw bedrijf en neemt de rol van recruitment en hr volledig op zich. Geheel op de VAMOS Support manier, zonder onnodige toeslagen. We werken als medewerkers en maken zo een onderdeel uit van jouw bedrijf. We spreken de medewerkers en ervaren waarom zij zo graag bij jouw bedrijf werkzaam zijn. Maar ook zullen we met directie in gesprek gaan om te weten te komen welke impact zij willen maken in haar bedrijfstak en voor de maatschappij. Dit betekent dat we de missie en visie, kernwaarden en werkwijze ook daadwerkelijk ervaren, voelen en overbrengen. Zo zijn we niet alleen VAMOS Supporters, maar worden we ook supporters van jouw bedrijf.

Deze positie is cruciaal, zodat wij de ervaringen van huidige medewerkers en de visie van het bedrijf kenbaar kunnen maken op de arbeidsmarkt. Dit doen we onder andere door middel van een eigen werken-bij website en social media, om het imago en reputatie van jouw organisatie te optimaliseren en te vergroten. We zetten alles op alles zodat kandidaten jouw bedrijf gaan zien als “favoriete werkgever” binnen jouw werkgebied en regio.

Hieruit blijkt al dat het People team nauw samenwerkt met het Marketing team. Zij zorgt dat jouw organisatie zich op de juiste manier positioneert in de markt en dat ook uitdraagt, zodat je gezien en gevonden wordt door de juiste doelgroep. Imago en reputatie staan centraal om jouw werkgeversmerk goed te positioneren en daarom brengen we een eerlijke, oprechte en open boodschap naar buiten. We zullen natuurlijk kijken naar de positieve aspecten binnen jouw bedrijf. Toch is het ook van belang om te benoemen wat minder fijn is voor de werknemer.

hr functioneringsgesprekken

De rol van de VAMOS Supporter

Maar waar beginnen we? Wanneer ons People team wordt ingeschakeld, kijken wij vanuit een hr-perspectief mee binnen jouw bedrijf op alle aspecten zoals hierboven benoemd staat. We beginnen met het duidelijk in kaart brengen van de missie, visie, impact en dromen van het bedrijf. Samen zorgen we dat deze duidelijk geformuleerd zijn en dat dit in het gehele bedrijf uitgedragen wordt. Verbaal en non-verbaal, van documenten tot individuen. Het people team zorgt er zo voor dat deze aspecten als een huis staan binnen jouw bedrijf. Vanuit deze missie, visie, impact en dromen definiëren we samen de acties en planning die ondernomen moeten worden om deze werkelijkheid te laten worden. Deze acties lopen uiteen van het herzien van de website tot het interviewen van medewerkers. Van het duidelijk maken van de arbeidsvoorwaarden tot het creëren van een positieve beeldvorming en imago. In het vaststellen van deze acties en planning wordt ook duidelijk waar het marketing team zijn pijlen op gaat richten tijdens dit continue proces.

Daarnaast zorgt ons People team dat iedere medewerker binnen jouw bedrijf de juiste rol op zich neemt op het gebied van employer branding en deze correct uitvoert. Alleen wanneer iedereen binnen het bedrijf meewerkt aan het creëren van een sterk werkgeversmerk, leert de arbeidsmarkt jou als werkgever goed kennen. Natuurlijk met als doel “het zijn van dé favoriete werkgever”.

Waarom wij geloven in onze aanpak

Bij employer branding is een sterke verbinding tussen alle partijen cruciaal voor succes. Door het nauwe contact tussen jouw bedrijf en ons people en marketing team, is er geruisloze communicatie tussen alle partijen. Het people team dat daadwerkelijk in het bedrijf actief is, zorgt dat alles direct wordt door vertaald naar het marketingteam. Door deze strakke samenwerking, open- en eerlijkheid, zijn wij in staat jouw werkgeversmerk ijzersterk op de kaart te zetten.

Samen met VAMOS
Support aan de slag
voor jouw employer
branding?

Heb jij moeite om jouw werkgeversmerk goed te positioneren? Neem geheel vrijblijvend contact op met team People. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Blije medewerkers zijn productieve medewerkers!

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Anderen lazen ook