Vind de juiste medewerkers met een ‘werving- en selectie’-plan

Leuk! Een nieuwe werknemer aannemen die jouw bedrijf groots gaat maken! Maar wat is het lastig om de juiste kandidaat te vinden… zeker met de krappe arbeidsmarkt van nu. Hoe vind je nou de juiste kandidaten voor die ene functie? Die het liefst ook nog eens allemaal een perfecte match zijn met jouw bedrijf, kernwaarden en cultuur? Het antwoord is: een duurzaam ‘werving- en selectie’-plan.

hr functioneringsgesprekken

Waarom een ‘werving- en selectie’-plan?

In de huidige arbeidsmarkt kan het een enorme uitdaging zijn om goed personeel te vinden. Personeel dat gemotiveerd is, de nodige expertise in huis heeft en ook nog eens bij jouw bedrijfsidentiteit past. Werving en selectie is voor vele werkgevers een nachtmerrie, maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Door middel van een strategisch ‘werving- en selectie’-plan breng je structuur in het gehele proces: van het opstellen van de functieprofielen en vacatures, het ontwerpen en begeleiden van goed georganiseerde sollicitatiegesprekken tot aan het analyseren van de juiste mediakanalen en organiseren van inwerktrajecten. Dit plan zorgt voor duidelijkheid en inzicht in jouw ideale medewerker en daardoor een efficiënt en effectief proces.

VAMOS Support helpt je in het ‘werving- en selectie’-proces

VAMOS Support, gevestigd in Westland, helpt bedrijven in het aanbrengen van structuur in het ‘werving- en selectie’-proces. Samen stellen we een plan op dat compleet aansluit bij jouw organisatie. Alle stappen in het gehele ‘werving- en selectie’-proces worden doorlopen en gepaste strategieën worden bedacht. Aan het einde van het traject ligt er een bedrijfsspecifiek plan klaar en zijn jouw medewerkers gecoacht tot ‘werving- en selectie’-experts die zelfstandig de beste werknemers kunnen binden aan jouw bedrijf! Natuurlijk bieden we je ook de mogelijkheid om na dit traject verder gecoacht te worden door een van onze supporters.

De structuur van het plan

Vraag jij jezelf af hoe de structuur van dit plan eruit ziet? Dit hangt volledig af van jouw behoeftes. VAMOS Support kijkt naar jouw wensen en stelt op basis daarvan een plan op dat bij jouw organisatie past. Een aantal voorbeelden van aspecten die vaak aan bod komen in een ‘werving- en selectie’-plan zijn:

  • opstellen van functieprofielen en persona’s
  • vacatures schrijven
  • een sollicitatiegesprek ontwerpen en houden
  • de selectieprocedure
  • inwerkprocedures

Uiteraard varieert dit per opdrachtgever en zijn geen twee plannen hetzelfde. Immers is elk bedrijf en zodoende ook de aanpak van recruitment en onboarding uniek.

Laten we kennismaken!

Lijkt het je handig om aan de slag te gaan met een ‘werving- en selectie’-plan voor jouw bedrijf? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat VAMOS Support voor je kan betekenen.

Anouk van der Ende

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.