Opstellen strategisch personeelsplan

Is jouw bedrijf aan het groeien? Merk jij dat er ineens veel komt kijken bij de hoeveelheid werk en het aantal medewerkers dat toeneemt? En hoe kun je in ‘al deze chaos’ nog ervoor zorgen dat jouw medewerkers tevreden, enthousiast en vitaal zijn en blijven? We kunnen ons voorstellen dat dit zonder de juiste kennis een flinke uitdaging kan zijn. Daarom helpen wij je graag om een strategisch personeelsplan op te stellen, dat inspeelt op de huidige trends en productief, gezond, vitaal en duurzaam is. Een plan dat in heel jouw bedrijf geïntegreerd is – tot aan jouw visie en missie toe. We leggen je graag uit hoe wij dit doen.

Strategy

Waarom een strategisch personeelsplan?

Wellicht vraag jij jezelf af waarom je zou investeren in een strategisch personeelsplan. Immers heeft het tot nu toe ook prima zonder zo’n plan gewerkt. Wanneer je een klein bedrijf bent en weinig medewerkers hebt vallen alle werkzaamheden en workflows goed te overzien. Jij bent in contact met iedere werknemer en merkt meteen, wanneer ze niet gelukkig zijn. Maar wat doe je wanneer jouw bedrijf zo hard groeit dat dit niet meer te managen valt zonder overzicht? Juist! Dan komt een strategisch personeelsplan goed van pas. Een personeelsplan, ook HR-plan genoemd, brengt structuur in jouw personeelsplanning en personeelsmanagement. Het zorgt ervoor dat jouw personeel ook in de groeifase(s) van jouw bedrijf vitaal, gelukkig en met plezier aan het werk gaat.

Strategisch personeelsplan op laten stellen door VAMOS Support

VAMOS Support, gevestigd in Westland, helpt je graag in het opstellen van een effectief personeelsplan. Hierin houden wij rekening met de actuele trends en behandelen we onderwerpen zoals productiviteit, vitaliteit, gezondheid en duurzaamheid. Hierdoor kan jouw bedrijf op een gezonde wijze verder blijven groeien en blijft jouw personeel happy.

Dit kun je verwachten

Binnen een periode van 8 weken wordt het belangrijkste onderdeel van jouw organisatie – de medewerker – centraal gezet. Wij zorgen er samen voor dat er aan het einde van dit traject een strategisch personeelsplan op maat voor jouw bedrijf klaar ligt voor het komende jaar én dat een groep enthousiaste medewerkers gemotiveerd is om dit avontuur aan te gaan! Een strategisch personeelsplan dat bestaat uit bedrijfsspecifieke strategieën, een HR-advies en stappenplannen, die ervoor zullen zorgen dat jouw HR als een huis staat, dat jouw werkgeversimago een enorme boost geeft en jouw personeel blij en enthousiast aan de slag gaat. Dat is immers waar het om draait; die lach op het gezicht van jouw collega’s!

Het traject

In 8 weken doorlopen wij alle facetten van HR waarvan we overtuigd zijn dat deze essentieel zijn voor een goed HR-beleid. Van het optimaliseren van de personeelsadministratie tot het opzetten van een uitgebreid vitaliteitsplan. Wij beginnen bij het begin en breiden het steeds verder uit. Door middel van interactieve workshops en een HR-canvas, wat de huidige en gewenste ‘medewerker journey’ in beeld brengt, kunnen we gezamenlijk de prioriteiten opstellen en op basis hiervan een gepaste personeelsplanning maken.

Tijdens het 8-weken traject wordt er gewerkt van strategie naar uitvoering. Wie uiteindelijk
de uitvoering doet? Dat laten wij aan jou over. Je kunt de touwtjes van ons
overnemen of je laat het aan ons als personeelsadviseur over. Daarnaast heb je de optie om aan het einde van het traject een abonnement bij ons af te sluiten. Hierin spreken we af dat wij periodiek bij je langskomen om de huidige situatie keer op keer opnieuw te bekijken en jouw bedrijf verder te coachen in het HR-vakgebied. Zo blijven we bij de les!

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact op!

Wil jij het personeelsmanagement van jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen? Neem geheel vrijblijvend contact op met VAMOS Support om te kijken hoe we je van dienst kunnen zijn in dit proces.

Anouk van der Ende

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.