HR Scan: Jouw bedrijf laten groeien met tevreden personeel

Als organisatie moet je ervoor zorgen dat jouw vastgestelde doelen behaald worden; het liefste wil je dat de productie 24/7 draait en dat iedere werknemer elk minuut efficiënt benut. Tegelijkertijd wil je dat jouw medewerkers zich goed voelen, enthousiast zijn en graag voor en met je willen werken. Dit kan nog een lastige opgave zijn! Er komt namelijk ontzettend veel kijken bij het opzetten van een goed personeelsbeleid en om het gewenste resultaat te bereiken zul je aan de kleinste details moeten denken. Heb jij hulp nodig om orde in de chaos te brengen? Of heb je inzichten nodig om jouw personeelszaken eens over een andere boeg te kunnen gooien? Dan is de HR Scan iets voor jou!

Binnen een week zicht op jouw huidige HR-situatie met de HR scan

Door middel van onze VAMOS HR Scan nemen wij jouw huidige HR-beleid volledig onder de loep. Zo weet je binnen een week precies waar jouw risico’s en verbetermogelijkheden liggen op het gebied van jouw huidige personeelsbeleid. Handig hè? Wij zullen een ochtend of middag bij je langskomen op locatie om de HR Scan te doorlopen met de door jou aangewezen verantwoordelijke(n) binnen jouw bedrijf. Dit is misschien iemand van de directie of een HR-medewerker, maar dit kan ook iemand vanuit de financiële of administratieve afdeling zijn. Wij zullen vervolgens gelijk de belangrijkste resultaten met je delen en maximaal een week later ontvang je een uitgebreider rapport van de resultaten.

Jouw personeelsbeleid optimaliseren

Samen komen we erachter waar jij op het gebied van HRM al ijzersterk in bent en wat we dus juist moeten benadrukken en verder ontwikkelen, maar ook waar nog veel winst valt te behalen. Hierdoor kunnen we de kansen in beeld brengen en stappen zetten tot het
verbeteren en optimaliseren van jouw HR-beleid tot een strategie die past bij jouw bedrijf en uiteindelijk zal leiden tot een gemotiveerde, enthousiaste, hardwerkende en gezonde groep medewerkers!

Waar houdt de HR Scan rekening mee?

Met de HR Scan kijken wij naar de volgende HR-pijlers die in onze ogen de kern van een goed HR-beleid vormen:

  • Basis: Een goed begin is het halve werk! Hier kijken wij naar onderwerpen zoals jouw personeelsadministratie, AVG, dossiervorming, arbeidsvoorwaarden, verzuim- en verlof-beheer en HR-protocollen- en overeenkomsten.
  • Structuur: Zit iedereen op de juiste plek en werken ze efficiënt en effectief? Hier wordt er naar de organisatiestructuur, de afdelingen en functies binnen jouw bedrijf gekeken.
  • Cultuur: Weten al jouw medewerkers waar jullie als organisatie voor staan? In dit aspect bekijken wij jouw personeelshandboek, HR-strategie en kernwaarden.
  • Communicatie: Ben jij op de hoogte van alles wat er in jouw organisatie gebeurt? Hier nemen wij de communicatie- en feedbacksystemen en gesprekscyclussen onder de loep.
  • Enthousiasme: Hoe gemotiveerd, enthousiast en tevreden zijn jouw medewerkers? Motiveren, onboarden, productiviteit, tevredenheid en waardering zijn kernonderwerpen in dit onderdeel.
  • Groei: Zijn jullie als organisatie in staat om snel en op de juiste manier te groeien? In dit onderdeel bekijken wij topics zoals employer branding, werving- en selectie, sollicitatieprocessen, personeelsmanagement en strategische personeelsplanning.
  • Energie: Waar krijgen jouw medewerkers energie van? Hoe kunnen jullie elkaar helpen om de organisatie op een gezonde en gewenste manier naar een hoger niveau te brengen? Hier kijken wij naar aspecten zoals personeelsontwikkeling- en begeleiding, trainingen en cursussen, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Vervolgens nemen wij nog telefonisch contact met je op, om de uitkomsten en resultaten te bespreken. Door middel van deze ingevulde HR Scan weet je precies op welk gebied je nog stappen moet ondernemen voor een optimaal HR-beleid. Hoe dan verder? Dat is aan jou! Er zijn natuurlijk altijd punten van verbetering. Jij kunt deze zelf oppakken, maar wij als HR consultancy staan natuurlijk ook te springen, om deze met beide handen op te pakken en je verder te ondersteunen bij de HR-strategie en uitvoering!

Anouk van der Ende

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.