Optimalisatie Projectmanagement: Een must voor elke MKB’er!

Wanneer jouw MKB-bedrijf groeit zul je merken dat het creëren en managen van workflows en projecten een grote uitdaging wordt. Denk hierbij aan vraagstukken zoals:

 • Wie doet wat?
 • Hoe kun je de organisatie of het bedrijf het beste structureren?
 • Wanneer moet welke werkzaamheid plaatsvinden?
 • Hoe kun je zo efficiënt mogelijk met jouw tijd omgaan?

Dit zijn allemaal uitdagingen waar MKB-bedrijven op een gegeven moment tegenaan lopen. Speciaal voor deze vraagstukken hebben wij het traject ‘Optimalisatie Projectmanagement’ ontwikkeld.

Waarom is de optimalisatie van project management belangrijk?

Projectmanagement vormt de basis voor elke organisatie die projectmatig zijn producten of diensten verkoopt. Vaak is er één projectleider verantwoordelijk voor het succesvol realiseren van een project. De projectleider coördineert de verschillende projectmedewerkers en/of onderaannemers en is contactpersoon van de klant. In grotere organisaties zijn er meerdere projectleiders en kunnen de projectmedewerkers onderdeel zijn van meerdere projecten, waardoor een goede planning cruciaal is. VAMOS Support heeft een gestandaardiseerde werkwijze ontwikkeld die toegepast kan worden op elke projectorganisatie.

Hoe verloopt het verbetertraject ‘Optimalisatie Projectmanagement’?

Voor het toepassen van een nieuwe werkwijze binnen jouw bedrijf hebben wij een 8-weken traject ontwikkeld. Hierbij kijken we elke week naar een cruciaal onderdeel van projectmatig werken.

Wij starten met het in kaart brengen van de huidige situatie van de projectorganisatie:

 • Welke organisatiestructuur wordt er aangehouden?
 • Hoe wordt er gepland?
 • Welke systemen worden er gebruikt?
 • Hoe vinden de werkzaamheden (processen) plaats?

Op basis van deze inventarisatie analyseren we gezamenlijk waar verbetermogelijkheden liggen. Van al deze verbetermogelijkheden bepalen we wat het effect zou zijn als er geen verbetering plaatsvindt en hoeveel moeite het kost om dit punt te verbeteren.

Vervolgens maken wij een planning om de verschillende verbeteringen binnen de organisatie door te voeren. Vaak starten we met een aantal simpele verbeteringen, de zogenoemde ‘quick wins’ of laaghangend fruit, om daarna een aantal lastigere verbeteringen (die groot effect hebben) aan te pakken. Dit zijn vaak werkzaamheden of systemen die diep verankerd zijn in de organisatie, waardoor deze veranderingen op de juiste manier aangepakt moeten worden. Als dit niet juist wordt opgepakt is het veranderen gedoemd te mislukken. Gelukkig heeft VAMOS Support ervaring met dit soort trajecten en zorgen wij voor een duidelijke gezamenlijke aanpak.

Dit zijn de voordelen van het traject ‘Optimalisatie Projectmanagement’:

 • Een helder beeld van jouw huidige organisatiestructuur, systemen en processen.
 • Overzicht van de kansen die er voor jouw bedrijf liggen.
 • Optimale begeleiding gedurende het gehele traject.
 • Besteed jouw tijd, geld en middelen effectiever.

Benieuwd naar wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn?

Wil je graag aan de slag met de optimalisatie van het projectmanagement binnen jouw bedrijf? VAMOS Support, gevestigd in Westland, denkt graag met je mee! Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.