Zoekwoordenonderzoek

Wanneer je met je bedrijf beter gevonden wil worden, door middel van SEO (search engine optimization) of SEA (search engine advertising), is een zoekwoordenonderzoek onmisbaar. Maar wat is dit eigenlijk en wat voor voordelen brengt het met zich mee? We leggen het je graag uit.

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

De naam geeft het al een beetje aan: een zoekwoordenonderzoek is een onderzoek naar bepaalde zoekwoorden. Google biedt je de mogelijkheid om te checken hoe hoog het zoekvolume van een bepaald zoekwoord is. Dit wordt weergegeven als het aantal zoekopdrachten per maand in Google. Een zoekwoordenonderzoek geeft je inzicht in het zoekgedrag van jouw doelgroep en helpt je om hoger in Google te scoren met jouw website.

Waarom een zoekwoordenonderzoek laten doen?

Stel je bent een dakdekker in Rotterdam en je doelgroep zoekt op ‘dakdekker Rotterdam’ om je te kunnen vinden. Op dit zoekwoord wordt maandelijks ongeveer 500 keer gezocht. Zou je dit niet graag willen weten? Juist wel, natuurlijk. Met deze achtergrondinformatie kun je jouw teksten hierop afstemmen en daardoor beter gevonden worden in de zoekresultaten. Hierdoor zullen uiteindelijke meer potentiele klanten op jouw website terechtkomen, wat in het beste geval in meer omzet resulteert voor je bedrijf.

Zoekwoordenonderzoek uit laten voeren door VAMOS Support

Wil je graag aan de slag met het identificeren van de beste zoekwoorden voor jouw bedrijf? De experts van VAMOS Support helpen je graag verder. Samen duiken we in jouw doelgroep en analyseren we met de nieuwste en meest effectieve tools het zoekgedrag van jouw doelgroep. Het resultaat? Een uitgebreid rapport met de beste zoekwoorden voor jouw bedrijf.

Zoekwoordenonderzoek uitgevoerd… en nu?

Zijn er binnen jouw vakgebied geen relevante zoekwoorden uit het zoekwoordenonderzoek gekomen? Dit gebeurt bijna nooit, maar wees niet getreurd, want er zijn genoeg andere opties om online goed zichtbaar te worden. Denk bijvoorbeeld aan advertenties op Google en social media. Zijn er wel interessante zoekwoorden uit het onderzoek voortgekomen? Dan gaan we aan de slag! We gaan zorgen dat jouw website binnenkort beter vindbaar is in Google. Hoe we dat doen? Dat leggen we je graag uit tijdens een kennismaking.

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.