Video marketing: Til jouw marketing naar het volgende niveau met bewegend beeld!

Video wordt op vele social media kanalen steeds belangrijker. Daarom kan het voor jouw bedrijf wijs zijn om in video marketing te investeren. Hieronder leggen we je de voordelen van video marketing uit en hoe je aan de slag kunt gaan met het maken van pakkende video’s voor jouw bedrijf.

Videos presteren beter

Het delen van video’s via jouw social kanalen zorgt voor een groot bereik. Video’s worden 1200 procent vaker gedeeld dan een bericht dat bestaat uit een afbeelding en tekst. Als het jouw doel is dat jouw content via social media wordt gedeeld, is het dus interessant om je te focussen op video-posts.

Emotie stimuleren met video marketing

Videos zijn effectief voor het opwekken van emoties bij jouw doelgroep. Met hulp van beelden en geluid kun je de kijker raken. Wanneer de kijker emotioneel verbonden is met de informatie, neemt hij of zij informatie beter op. Dit zorgt ervoor dat je als bedrijf wordt onthouden.

Video marketing als onderdeel van jouw marketingstrategie

Video’s, van kleine tot grote bedrijfsfilms, zijn voor bedrijven en merken een middel om de naamsbekendheid te vergroten en nieuwe mensen te bereiken. Een belangrijk onderdeel om mee te nemen in de marketing- en communicatiestrategie van jouw organisatie. Waar het eerst een hype was, waar maar weinige bedrijven aan meededen, is het nu een onmisbare marketingtool geworden. 57% van de consumenten koopt eerder producten na het zien van een video van een product. Productvideo’s stimuleren in het maken van een keuze tot aankoop. Daarom is het voor vele ondernemingen een belangrijk medium geworden.

Welke video’s kun je delen?

De mogelijkheden met betrekking tot video marketing zijn oneindig voor bedrijven. Zo kun je bijvoorbeeld een productdemonstratie geven, een video met tips en tricks opnemen of de belangrijkste vragen van jouw klanten beantwoorden. Daarnaast kun je video’s ook inzetten om je bedrijf bij potentiële nieuwe medewerkers onder de aandacht te brengen. Met behind the scenes-video’s geef je de kijker een indruk van jouw bedrijf en de mensen die daar werken.

Welk platform inzetten voor jouw bedrijfsvideo’s?

Elk social media kanaal heeft andere richtlijnen als het om video gaat. Wanneer je een video maakt, houd rekening met het platform waarop de video gedeeld gaat worden. Bij Instagram werken korte video’s (korter dan 15 seconden) beter, terwijl lange video’s goed presteren op YouTube. Daarnaast heb je nog veel meer mogelijkheden met betrekking tot de verschillende platforms waar je een video op kunt plaatsen. Dit is allemaal afhankelijk welke doelgroep je wil bereiken met jouw video.

Aan de slag met video marketing?

Lijkt het je interessant om de mogelijkheden rondom video in jouw marketingstrategie te verkennen? VAMOS Support, gevestigd in Westland, denkt graag met je mee. Met onze expertise kunnen we je adviseren op het gebied van video binnen jouw marketingstrategie. Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.