Opstellen communicatieplan

Heldere en strategische communicatie is de sleutel tot succesvolle marketing en een sterk merk. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van jouw boodschap, communicatiekanalen en doelgroepen. Dit kun je realiseren door een communicatieplan op te stellen voor jouw bedrijf, waarin een goede verdeling gemaakt wordt tussen interne en externe communicatie.

Strategisch marketingplan communicatie

Wat is een communicatieplan?

Voor ieder bedrijf is het een must om een communicatieplan te hebben. Want hoe weet je waar je heen gaat als je geen plan hebt? Nadat je een marketingplan hebt opgesteld, bepaal je in een communicatieplan wat jouw doelgroep wanneer via welk communicatiemiddel moet weten. Hiermee zorg je dat je boodschap op een heldere en gestructureerde wijze gecommuniceerd wordt en houd je één richtlijn aan.

Waaraan voldoet een goed communicatieplan?

Een goed communicatieplan moet aan diverse eisen voldoen. We hebben de belangrijkste aspecten voor je op een rijtje gezet:

  • Jaar- en kwartaaldoelen: wat zijn de jaarlijkse doelen van jouw organisatie en hoe kunnen deze opgedeeld worden in kwartaaldoelen? Door deze vragen te beantwoorden, weet je waar je naartoe werkt. Daarnaast kun je achteraf goed evalueren wat wel en wat niet goed heeft gewerkt en dit is waardevolle informatie voor jouw bedrijf.
  • Budget: zodra je heldere doelen hebt gesteld, kun je daar een budget aan koppelen. Zo weet je wat je aan uitgaven kunt verwachten en kun je achteraf met hulp van de cijfers effectieve analyses uitvoeren.
  • Analyse: in je plan hoort ook een interne en externe analyse. Vraag jezelf af wat de visie van jouw bedrijf is en op welke omgeving jouw bedrijf zich focust. Is er een match? Hoe breng je dit samen? Met hulp van een analyse kun je puntsgewijs de sterke en zwakke punten, net als de kansen en bedreigingen van de organisatie in kaart brengen.

Onze aanpak

VAMOS Support is gevestigd in Westland en heeft veel ervaring met het opstellen van een communicatieplan. Voordat we aan de slag gaan met het uitwerken van een communicatieplan, nemen we jouw marketingstrategie onder de loep. In een overzichtelijk traject brengen we je gewenste situatie in beeld en bepalen we wat je nodig hebt om daar daadwerkelijk te komen. Klik hier om meer over dit traject en onze aanpak te lezen.

Communicatieplan op laten stellen? Vraag VAMOS Support!

Wil je de communicatie van jouw bedrijf naar het volgende niveau tillen? We helpen je graag met het uitwerken van jouw communicatiestrategie. Neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.