Financiële ondersteuning bij oprichten eenmanszaak

Ga je binnenkort een eenmanszaak oprichten? Ieder begin is lastig. Dat weten we maar al te goed. Maar waarom alles zelf uitzoeken met alle gevolgen van dien, als het ook anders kan? VAMOS staat daarom voor je klaar om je goed op weg te helpen als ondernemer. Zo voorkom je beginnersfouten en kun jij je focussen op waar het allemaal echt om draait; jouw eigen product of dienst. Hieronder een greep uit onze ZZP Opstartservice. Het geeft een beeld van welke stappen er doorlopen gaan worden en waar VAMOS je mee kan ondersteunen.

oprichten eenmanszaak

Stap 1

Inschrijving KvK

De eerste stap in het oprichten van een eenmanszaak is de stap naar de Kamer van Koophandel. Je bent ingeschreven bij de KvK en nu officieel ondernemer. De eerste stap is gezet. Helaas brengt dit ook de nodige verplichtingen met zich mee. Zo moet je bijvoorbeeld periodiek BTW-aangifte doen en dient jouw administratie te voldoen aan de wettelijke eisen van de Belastingdienst. Gelukkig heeft VAMOS Support een handige checklist opgesteld voor jouw administratieve verplichtingen waardoor jij je volledig kan focussen op jouw ondernemers-avontuur.

Stap 2

Inrichting administratie

Om in control te blijven na het oprichten van jouw eenmanszaak is het van essentieel belang om direct vanaf de start van jouw onderneming een administratie te hebben die op orde is. VAMOS gaat je daarbij helpen! Zo zullen wij in samenspraak met jou diverse werkzaamheden oppakken. Daarbij kun je denken aan het aanvragen van een zakelijke bankrekening, het opstellen van een verkoopfactuur lay-out die voldoet aan alle eisen en de inrichting van jouw administratie in een digitaal boekhoudpakket zoals Moneymonk, Moneybird of E-boekhouden.

Stap 3

Contact met boekhouder / accountant

Helaas wordt er best veel gevraagd van ondernemers, waaronder een sluitende administratie en de aangiftes voor de BTW en inkomstenbelasting. Dit vraagt om kennis op het gebied van financiële en fiscale vraagstukken. Logischerwijs heeft niet elke ondernemer dit in zich. Hierdoor is een boekhouder/accountant van groot belang die deze kennis wel heeft, waardoor je met een gerust hart jouw eigen werkzaamheden kunt verrichten. VAMOS zorgt voor een juiste samenwerking tussen jou en jouw boekhouder. Wil je gebruik maken van jouw eigen boekhouder of laat je dat aan ons over? Het kan allemaal!

Stap 4

Sturen op cijfers

Je bent ingeschreven als ondernemer, jouw administratie voldoet aan alle wettelijke eisen en je staat in contact met een boekhouder/accountant die (eventueel) jouw fiscale verplichtingen verzorgt. Oftewel, de basis staat en je voldoet aan alle wettelijke eisen. Om een stap vooruit te zetten is het nu zaak om jouw financiële cijfers om te zetten in een waardevolle informatievoorziening, waar je op ieder moment op kunt steunen. VAMOS zorgt met haar kennis van de juiste tools dat je deze waardevolle informatie kunt bekijken waar en wanneer je maar wil! Denk hierbij aan het inzetten van financiële rapportages in de vorm van Power BI-rapportages of het inzetten van programma’s zoals Exact Online. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Eenmanszaak oprichten met begeleiding van VAMOS Support

VAMOS Support, gevestigd in Westland, helpt je maar al te graag met het oprichten van jouw eenmanszaak. Samen zorgen wij ervoor dat je een financieel haalbaar en gezond bedrijf neerzet, waar je trots op kan zijn. Klinkt dit goed? Neem geheel vrijblijvend contact op voor het plannen van een kennismakingsgesprek.

Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.