Home»Groeitrajecten

Groeitrajecten

Elke organisatie doorloopt dezelfde groeitrajecten. Wij helpen bedrijven om zo slim mogelijk te groeien. Wij kennen de valkuilen en kunnen deze voorkomen door een juiste inrichting van de organisatie. Het groeitraject van een bedrijf wordt voornamelijk bepaald door het aantal medewerkers. Alle overige aspecten zullen namelijk mee moeten groeien naarmate het aantal mensen binnen de organisatie groeit. Hier lees je welke kenmerken elk groeitraject heeft.

Groeitraject 1

Spanning en Sensatie

Elke organisatie begint met een “geweldig” idee van één of meerdere personen. Er wordt veel onderzoek gedaan en er wordt bepaald hoe de droom omgezet kan worden naar realiteit. Als besloten wordt om door te zetten, wordt de onderneming geboren bij de Kamer van Koophandel.

Lees verder
Groeitraject Spanning en Sensatie
Groeitraject Showtime

Groeitraject 2

Show time

Als de organisatie de startfase overleeft, komt het in de tweede fase. Het idee van de ondernemer werkt aantoonbaar. Er komen klanten bij en er worden voldoende opdrachten afgesloten waardoor de cashflow toeneemt.

Lees verder

Groeitraject 3

Take Control!

De derde fase breekt aan bij ongeveer 26 medewerkers en wordt gezien als de meest complexe fase. De focus van de organisatie verplaatst namelijk van extern naar intern en de ondernemer moet nu echt taken loslaten en verantwoordelijkheden delegeren. In deze fase zal het management en het eigenaarschap gescheiden moeten worden.

Lees verder
Groeitraject Take Control
Groeitraject Delegeren kun je leren

Groeitraject 4

Delegeren kun je leren

In deze fase zijn een inspirerende visie en aantrekkelijke kernwaarden niet meer voldoende. Om in deze fase succesvol te zijn, zal de besluitvorming niet meer afhankelijk zijn van een individu of een kleine groep.

Lees verder

Groeitraject 5

Don’t go with the flow!

De vijfde fase is het uiteindelijke doel, aangezien deze fase oneindig kan blijven duren. Het is een uitdaging om in deze fase te blijven, dit lukt maar weinig organisaties.

Lees verder
Groeitraject No flow but grow

Laten we kennismaken!

Meer weten over de groeitrajecten van VAMOS Support? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Samen gaan we kijken wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.